Позитивизъм по време на корона вирус – „Корона вирус търси талант“

“Да бъдеш щастлив не означава, че всичко е перфектно. Това означава, че сте решили да погледнете отвъд несъвършенствата“ Аристотел

 „Корона вирус търси талант“

Тези няколко месеца са време на санитарно предизвикателство, на равносметка и личностно израстване…а също така дават почва и за развитието на едно ново световно шоу, наречено „Корона вирус търси талант“, в което хората споделят гордо резултата от все по-честите изблици на вътрешните си неосъзнати и креативни сили. Някои завихрят в кухнята все по-успешно всякакви рецепти и то без да изгорят всички тенджери; други са готови да издадат книга „Как да станеш Мистър Мускул в домашни условия“, а за трети талантът може би е просто измислянето на „100 начина как да НЕ убиеш половинката си по време на карантина“.

Photo by Monica Silvestre on Pexels.com

Тук, в Рен, не оставаме по-назад…оказа се, че съм заобиколена от света на музиката и неоткрити (все още) звезди. От двете ми страни, в съседните стаи, има момчета – един китаец и един колумбиец. В началото на карантината една вечер дочувам някакъв шум…музика? Заслушвам се и чух, че съседът от изтока пее. Много прочувствено организира концерт, в който изливаше душата си и споделяше с нас, късметлиите, цветното китайско музикално изкуство.

Снощи пък другият ми съсед – който често се активизира в малките часове на денонощието, явно тогава говори със своите приятели от другата страна на света, също се беше разчувствал. Освен че шумно се смееше със своите приятели (да, стените са достатъчно тънки да чуваме повече отколкото искаме), явно се надпяваха. Защото и той в 1 през нощта започна едни испански серенади и прочувствени песни сякаш застанал под балкона на своята Консуело…

И сякаш сега мога да поставя под въпрос предразсъдъците и клишетата, че мъжете не обичали да пеят? Определено мога да потвърдя – карантината удря всички, по очаквани и не толкова очаквани начини. Няма значение пол, националност…час. В един момент ставаш „жертва“ на сегашната лудост. Но пък ни е забавно!

Време за вас, ще се радвам, ако искате да споделите и вие:

* А ти откри ли някакъв нов талант по време на тази изолация – в себе си или в някой около теб?

* Ако имаш и ти интересна случка по време на карантината, заповядай и сподели с нас!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s